1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

13. Puupalikat

Matti Majava pitää puisilla palikoilla leikkimisestä. Hän on myös kiinnostunut matematiikasta ja ohjelmoinnista, joten hän keksi kuvauskielen helpottamaan palikkatornien rakentamista. Kuvauskielessä on ainoastaan kaksi yksinkertaista operaatiota. Rakentamiseen hän käyttää ainoastaan kahdenlaisia kappaleita, kuutioita ja sylintereitä.

Puupalikat

Operaatio C=yhdistä(A,B) tarkoittaa, että kappale C muodostetaan siten, että kappaleet A ja B laitetaan vierekkäin ja kappale B liimataan kappaleen A oikeaan sivuun. Operaatio D=käännä(A) tarkoittaa, että kappale D saadaan, kun kappale A käännetään 90 astetta myötäpäivään. Esimerkkejä yhdistä ja käännä operaatioiden toiminnasta on esitetty ylläolevassa kuvassa.

Mikä operaatiojono tuottaa kuvan oikeassa reunassa olevan kappaleen "?" mukaisen rakennelman viimeisen operaation jälkeen?

Operaatio yhdis

Operaatio yhdistä(A,B) tarkoittaa, että kappaleet A ja B laitetaan vierekkäin ja kappale B liimataan kappaleen A oikeaan sivuun. Operaatio käännä(A) tarkoittaa kappaleen A kääntämistä 90 astetta myötäpäivään. Esimerkkejä yhdistä ja käännä operaatioiden toiminnasta on esitetty ylläolevassa kuvassa.

Mikä operaatiojono tuottaa allaolevan kuvan mukaisen rakennelman viimeisen operaation jälkeen?

tä(A,B) tarkoittaa, että kappaleet A ja B laitetaan vierekkäin ja kappale B liimataan kappaleen A oikeaan sivuun. Operaatio käännä(A) tarkoittaa kappaleen A kääntämistä 90 astetta myötäpäivään. Esimerkkejä yhdistä ja käännä operaatioiden toiminnasta on esitetty ylläolevassa kuvassa.

Mikä operaatiojono tuottaa allaolevan kuvan mukaisen rakennelman viimeisen operaation jälkeen?

Valitse oikea vastaus:

Muista painaa vastaa-painiketta, muuten vastaus ei tallennu lainkaan.