1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

4. Merirosvot

Jane ja Jill pelaavat lautapeliä nimeltään merirosvon metsästäjät. Jane pelaa merirosvolla ja Jill pelaa poliiseilla. Aloittaja siirtää ensin toista poliiseista (ei molempia) vieressä olevaan ruutuun. Seuraavaksi merirosvo, joka on nopeampi kuin poliisit, siirtyy kaksi ruutua. Poliisit siirtyvät aina vapaana olevaan ruutuun, he eivät voi siirtyä ruutuun jossa jo on merirosvo tai toinen poliiseista. Peli päättyy, kun merirosvon on pakko hypätä poliisin päälle.

Allaoleva kuva näyttää tämänhetkistä tilannetta. On Jillin (poliisien) vuoro siirtää. Jos olisi ollut Janen siirtovuoro, hän olisi hävinnyt, sillä hänen olisi pitänyt siirtää merirosvo poliisin paikalle. Voittaakseen, poliisien pitää siis pakottaa merirosvo kuvan tilanteeseen siten, että on merirosvon siirtovuoro.

Jane, joka pelaa merirosvolla on taitava välttelemään kiinnijoutumista. Olet kuitenkin vähintään yhtä fiksu. Jos autat Jilliä pelaamaan poliiseilla "täydellisen pelin", kuinka monta siirtoa hän tekee ennenkuin merirosvo on saatu vangittua?

Valitse oikea vastaus:

Muista painaa vastaa-painiketta, muuten vastaus ei tallennu lainkaan.